Venkovní vaření si u Čechů získává stále větší oblibu. Každé posezení pod širým nebem v blízkosti ohně má své kouzlo i chuť. Nemusí být zrovna horký letní den, vaření na ohni si můžete užít i za chladnějšího počasí. My vám poradíme, jak si takové venkovní vaření můžete plnými doušky vychutnat.
Velmi stylovou záležitostí, kterou ve světě využívají i profesionální kuchaři, je grilovací ohniště. Jedná se o designové spojení venkovního ohniště s plotnou. U tohoto grilu se tedy zahřejete a zároveň uvaříte pro rodinu či přátele chutné občerstvení. „Ohniště jsou venkovní, hodí se na zahradu i terasu. Grilovat lze v létě i v zimě, protože ohniště zároveň sálá teplo. Velmi oblíbené jsou především podzimní party a silvestrovské oslavy,“ říká Vít Rozehnal, ředitel OFYR Česko.
Plotna grilu od společnosti OFYR je ocelová a má 12mm. Díky mírnému sklonu směrem do ohniště se nemusíte bát, že omastek z vaření bude stékat ven, veškerý odpad tak shoří v ohni. Snadná je i údržba desky, k té vám postačí pouze speciální špachtle, takže nemusíte používat žádnou chemii.
Grilovací ohniště OFYR lze sehnat ve dvou základních provedeních. Jedná se o OFYR grilovací ohniště a OFYR grilovací ohniště PRO. „Plotna se nahřeje na 200-300°C, dá se na ní vařit tak, že potraviny dáte přímo na povrch, nebo můžete využít nádobí a vařit tak, jak jste zvyklí z kuchyně,“ říká Vít Rozehnal.
Pro grilování můžete využít grilovací mřížku, speciální pánve, existují také sady na špízy, otočný systém na baterie určený ke grilování kuřete a novinkou je pak pizza pec. Ta se stejně jako ostatní zmiňované příslušenství postaví přímo nad ohniště.
Pokud jste opravdovými milovníky venkovního vaření a přemýšlíte o pořízení venkovní kuchyně. Ohniště můžete doplnit stylovým nábytkem. Vybírat můžete mezi pracovními deskami či zásobníky na dřevo. Venkovní kuchyni si pak z jednotlivých kousků můžete sestavit dle vašich představ jako stavebnici.
Mohlo by vás zajímat
For Arch
Po tomhle se vám budou sbíhat sliny! Spojení ohniště s plotnou pro milovníky grilování.
Vaření venku je vždy zážitek, a to nejen gurmánský. Jídlo udělané na ohni má neopakovatelné kouzlo i chuť. Průkopníkem na poli venkovního vaření je značka OFYR. Jedná se o designové spojení venkovního ohniště s plotnou. Zajímavou novinkou, kterou společnost představila na veletrhu FOR ARCH, je pak pizza pec, díky které si můžete navodit tu pravou italskou atmosféru přímo u vás na zahradě.