Nejspíš jste v uplynulých dnech v médiích zaznamenali zprávu o ničivém požáru slavné restaurace v Soběsukách na jižním Plzeňsku. V minulosti v Angusfarm natáčela i naše televize, která zařadila penzion s restaurací mezi nejzajímavější hotely. Nyní ale objekt zachvátil ničivý požár a škody se odhadují na 35 milionů. Neuvěřitelné ale je, že se stejným odhodláním a velkou pílí, s jakou majitelé několik let provozovnu budovali, se pustili ihned po požáru do obnovy objektu a slibují, že v létě bude možné vyhlášenou restauraci opět navštívit.
Požár, který zachvátil budovu penzionu Angusfarm v Soběsukách u Nepomuku v minulém týdnu, byl opravdu ničivý. Už jen to, že na místě zasahovalo sedmnáct jednotek hasičů svědčí o jeho rozsahu. V jednu chvíli dokonce hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Škody napáchané na objektu se podle prvních odhadů vyšplhaly na 35 milionů. Podle aktuálního šetření byla příčinou pravděpodobně technická závada na klimatizaci. Požár začal v prvním nadzemním podlaží penzionu, který je spojený s restaurací. Postupně se pak plameny rozšířily po celém patře a mezi konstrukce.
Restaurace a penzion, který leží na jižním Plzeňsku u Nepomuka, je hojně navštěvovaný nejen díky vynikajícím masovým specialitám a skvělému servisu, ale také pro svoji nezaměnitelnou atmosféru. Jedná se o původní vesnickou budovu s vůní dřeva a výhledy na okolní lesy.
„Není to jen příběh restaurace, ale obrovské snažení manželů Klausových a jejich týmu. Všichni na rekonstrukci i provozu roky tvrdě pracovali. Bylo to úžasné místo, které jsme s rodinou rádi navštěvovali. Je to pro nás srdeční záležitost,“ řekl moderátor Míra Hejda.
Penzion s restaurací prošel před zhruba pěti lety rozsáhlou rekonstrukcí, majitelé chtěli zachovat tradici a atmosféru, a proto při obnově pracovali jen s přírodními materiály, jako je dřevo či kámen v kontrastu s luxusními prvky. V Angusfarm také v minulosti natáčela naše televize pořad o nejzajímavějších hotelech.
Zcela zničené je po požáru srdce podniku, tedy restaurační část a penzion nad ní. Zachráněna zůstala budova, kde pracuje řezník s pěti pokoji v podkroví. Stodola a zahrada jsou víceméně nedotčené. Majiteli objektu jsou manželé Lenka a Marcel Klausovi. Poté, co zpráva o ničivém požáru prolétla médii, snesla se na sociálních sítích vlna solidarity. Lidé vyjadřují oblíbené restauraci podporu a nabízejí pomoc.
„O víkendu nám s vyklízením objektu pomohli zaměstnanci, kamarádi a další dobrovolníci. Vyvezli jsme zhruba 20 kontejnerů odpadu. V těchto dnech začínáme také s projekcí, kontaktujeme dodavatele na technologie, novou kuchyň a vzduchotechniku. Koncem týdne pak začne samotná rekonstrukce. Požár vypukl 23. března a já jsem přesvědčen, že přesně za 100 dnů bude rekonstrukce hotová. My to dáme a věřím, že v červnu si všichni pochutnáme na prvním steaku,“ říká majitel restaurace Marcel Klaus.
Marcel Klaus je také majitelem společnosti KLAUS Timber a.s. Jedná se o společnost, která každoročně vyrobí na 7 milionů palet a dřevěných obalů, jež putují do celého světa. Za své nasazení v této společnosti dostal Marcel Klaus prestižní ocenění Podnikatel roku 2022 Plzeňského kraje. Porotu zaujal především jeho příběh, kdy svůj byznys založili úplně od píky. Firmu se mu daří díky jeho neustálé snaze rozšiřovat a technologicky přibližovat nejmodernějším výrobním standardům, navíc přispívá ke kultivaci okolí, kde podniká a žije. Spolu se svou ženou prostřednictvím vlastního nadačního fondu Lenky a Marcela Klausových pomáhají potřebným a zároveň se firma snaží o rozvoj nepomuckého regionu celou řadou aktivit. Do budoucna se chce s firmou zaměřit například na lepší zpracování výrobního odpadu.
Mohlo by vás zajímat
Nejzajímavější hotely
Angusfarm
V pořadu Nejzajímavější hotely máte možnost vidět ty nejluxusnější hotely, zároveň se ale podíváme i do vyhlášených penzionů, které také nabízejí vysoce kvalitní služby a mají své genius loci. Navštívíme místa s atmosférou a nádechem, která ve vás zanechají nezapomenutelný zážitek.
Mohlo by vás zajímat
Aktuality
Místo, kde zažijete pravý gurmánský zážitek společně s romantickým kouzlem pobytu.
Na jižním Plzeňsku u Nepomuka v Soběsukách můžete navštívit restauraci a pension. Jmenuje se Angusfarm a majiteli jsou manželé Lenka a Marcel Klausovi. Pokud tedy hledáte místo, kde můžete ochutnat dokonalý steak a zároveň si užít romantický večer či noc v pensionu, tak jste narazili na to pravé. Právě zde, v restauraci Angusfarm v Soběsukách, jsou připraveni na ty nejnáročnější klienty.
Mohlo by vás zajímat
Aktuality
Nahlédněte do pošumavské restaurace a penzionu Angusfarm
Na jižním Plzeňsku u Nepomuka v Soběsukách je restaurace a pension Angusfarm. Majiteli jsou manželé Lenka a Marcel Klausovi. Angusfarm Soběsuky nabízí vytříbenou kuchyni s nabídkou specialit nejen z hovězího masa, ale i stylový pension s kapacitou až 28 lůžek.